Hallo! Wij zijn BoekieBoekie, een tijdschrift met kunst en literatuur voor kinderen.

Hoe het begon

BoekieBoekie begon in 1992 als een papieren tijdschrift. Het was een podium voor schrijvers en illustratoren zoals Benny Lindelauf, Bette Westera, Daan Remmerts de Vries, Loes Riphagen, Jowi Schmitz, Imme Dros, Sebastiaan van Doninck en vele anderen. Meer dan 25 jaar kon je BoekieBoekie lezen op papier en nú wordt het een digitaal tijdschrift.

De allerlaatsten

Het honderdste nummer De ongelofelijke avonturen van Jules Verne verscheen in 2016 en werd gepresenteerd in de Kunsthal Rotterdam. Daarna verschenen De Jungle BoekieBoekie en de Griekse Helden. Dit waren geen tijdschriften, maar gebonden uitgaven met een harde cover en een leeslint. Met korte verhalen, gedichten, strips en dingen om te doen. Twee bijzondere uitgaven die je steeds weer opnieuw kunt gaan lezen. De allerlaatsten vind je nog in de webwinkel van BoekieBoekie.

Van toen naar nu

Alles wat BoekieBoekie ooit heeft gemaakt, wordt gearchiveerd in het Stadsarchief van Rotterdam. En in de tussentijd bouwt de redactie aan een digitaal tijdschrift. Het duurt nog even voordat het digitale tijdschrift echt af is. Op deze website vind je een selectie van oud werk. Achter de schermen werken we hard aan een nieuwe start.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Heb je vragen? Of zit je vol talent en goede plannen? Mail ons dan op redactie@boekie-boekie.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Femme te Haar, stArtAward inzending Pinnokkio